CONDITII DE UTILIZARE

Garantia produselor

Toate produsele vandute si livrate de www.idtag.ro, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Certificatele de garantie ce insotesc produsele pot fi emise direct de producator sau pot fi emise de catre IDTag.ro.

In cazul certificatelor de garantie emise de producator/distribuitor, produsele beneficiaza de garantie in retelele de service ale acestora, in centrele mentionate explicit in certificate.

Produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru de service  autorizat va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei. Conditiile de acordare a garantiilor in acest caz pot varia in functie de producator si sunt stabilite in politicile comerciale ale fiecarui producator, la nivel national.

Conditii generale de garantie

1. Drepturile consumatorului sunt conform Prevederilor din Legea nr.296/2005 si 449/2003.
2. Perioada de garantie acordata pentru aparatele mentionate decurge de la data achizitiei mentionata pe factura fiscala.
3. Consumabilele nu beneficiaza de garantie.
4. Accesoriile si optiunile pot avea garantie diferita de cea a produsului, conform specificatiilor din documentatie.
5. Deteriorarile de orice forma (zgarieturi, loviri, sparturi, crapaturi socuri termice etc) care nu au fost semnalate in scris la adresa office@idtag.ro in termen de maximim 24 de ore de la achizitie nu fac obiectul garantiei si nu beneficiaza de garantie.
6. Garantie se acorda produselor prezentate in service in ambalajul original, insotite de dovada de achizitie (factura fiscala) si certificatul de garantie.
7. Reparatiile sunt garantate 3 luni.
8. Garantia este valabila numai pe teritoriul Romaniei.

Imprimante termice (desktop, industriale, mobile, color, de carduri, KIOSK, de etichete termice) si Retail POS
1. Perioada de garantie pentru Imprimantele Termice (sepcificate si mai sus) si  partile componente este de 12 luni sau 100 km tipariti (oricare eveniment intervine primul) de la data livrarii cu exceptia capului de tiparire, consumabilelor si accesoriilor.
2.  Perioada de garantie pentru capul de tiparire al imprimantei este de 6 luni sau 30 km tipariti (oricare eveniment intervine primul) in cazul tiparirii prin transfer termic cu ribon. In cazul in care se tipareste direct termic fara folosirea ribonului se garanteaza capul de tiparire pentru o perioada de 3 luni sau 5 km tipariti (oricare eveniment intervine primul)
3. Perioada de garantie pentru Cutter (taietorul automat de hartie/etichete) pentru o perioada de 6 luni sau 1.000.000 de taieri (oricare eveniment intervine primul) in conditiile in care nu prezinta urme de bruscare sau de folosire necorespunzatoare.

Pierderea garantiei
Garantia se pierde la indeplinirea orcareia din conditiile de mai jos:
1. Produsele sosite in service nu au etichetele si sigiliile intacte.
2. Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de transport, manipulare, instalare, utilizare si intretinere precizate in prospectele si intructiunile ce insotesc produsul la livrare si de care cumparatorul a luat cunostiinta.
3. Aparatele prezinta defecte cauzate de socuri, conditii improprii de functionare, conditii umiditate crescuta, utilizare in zone cu schimbrti bruste de temperatura, in locurii cu vibratii, praf, inundare, fum sau substante chimice si toxice etc.
4. Nerespectarea parametrilor de alimentare specificati in instructiunile de utilizare (ex .tensiunea limentare impamantare, temperatura, mediu ambiant.
5. Folosirea echipamentelor in alt scop sau conditii decat cele specificate in documentatiile ce le insotesc.
6. Utilizarea echipamentelor in conditii de uzura sau functionare continua peste limitele admise.
7. Ruperea sau indoirea componentelor echipamentului

ATENTIE ! Coletul cu produsele ce urmeaza a fi trimise catre IDTag.ro cu scopul de a fi reparate, va contine obligatoriu urmatoarele:

1. Copie dupa factura si certificatul de garantie in original;

2. Elementele de identificare intacte (numar serial sau ambalajul original - in cazul in care acest este trecut numai pe acesta).

3. Produselor se vor livra in service in ambalajul original. Nu primim in garantie produse neambalate. Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile lucratoare.

1. Neangajarea raspunderii

IDTag.ro nu poate fi responsabila pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului sau. Produsele si serviciile prezentate pe site nu atrag in niciun fel raspunderea detinatorului site-ului si a partenerilor sai. Imprimantele beneficiaza de garantia oferita de producatorii lor iar powertrust.ro se exonereaza de eventuale defectiuni aparute la imprimante ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a acestora si a interventiilor neautorizate de producator.

Clientii sunt de acord in mod expres si tacit ca folosirea si cumpararea produselor sau a serviciilor de pe acest site se face pe propriul risc.

Ne rezervam dreptul de a aduce modificari specificatiilor tehnice fara o notificare prealabila.

Disponibilitatea produselor in stoc se poate confirma numai telefonic sau in scris.

Orice sesizare sau reclamatie privind starea produselor achizitionate va trebui adusa la cunostinta in maximum 24 de ore de la receptionarea lor, urmand ca aceasta sa fie solutionata pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri comandand unul sau mai multe dintre produsele noastre. Nu se primesc reclamatii pentru produsele care au fost achizitionate direct de la sediul nostru sau au fost livrate de personalul nostru si pentru care s-a facut proba de functionare in prezenta clientului!

2. Drepturile asupra continutului sitului

Toate informatiile, produsele sau aplicatiile continute in acest site sunt proprietatea powertrust.ro, care isi rezerva dreptul de a face modificari in continutul si/sau structura site-ului in orice moment si fara nici o informare prealabila.

intregul continut al site-ului www.idtag.ro este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate SC Powertrust SRL, CUI:RO15568530

Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de catre proprietarii site-ului. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea detinatorilor site-ului.

Este interzis sa folositi site-ul pentru a afisa sau transmite orice fel de material ce are caracter amenintator, fals, inselator, abuziv, de hartuire, licentios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator, sau orice alt fel de material care poate constitui sau incuraja un comportament ce va putea da nastere unei infractiuni, sau ar putea conduce la raspundere civila, sau ar incalca in alt mod legea. Detinatorul va coopera cu autoritatile publice desemnate sa aplice legea si se va conforma cu orice sentinta judecatoreasca prin care se cere sau se ordona de¿inatorului sa dezvaluie identitatea oricarei persoane care ar afisa sau transmite orice fel de informatie sau material de acest fel pe sau prin intermediul site-ului sau.

Eventualele tentative de fraudare a continutului site-ului sau de piratare a acestuia vor fi special urmarite si pedepsite conform legilor in vigoare.

3. Informatii personale

Cand, prin intermediul prezentului site, va sunt solicitate informatii, acestea au ca scop identificarea dumneavoastra sau posibilitatea de a va contacta. Acest lucru este cu atat mai necesar in cazul folosirii aplicatiilor disponibile pe site.

Natura informatiilor solicitate se refera in special la date personale (nume, adresa, numere de telefon), adresa de este mail, modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile powertrust.ro; pot fi incluse si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate. Informatiile furnizate vor fi folosite exclusiv pentru scopul pentru care au fost furnizate: (livrarea comenzilor, instiintarea clientilor despre promotiile si ofertele derulate de catre site-ul nostru acest lucru facandu-se cu acordul clientului daca acesta a solicitat acest lucru la inscrierea pe site)

4. Preturile

Preturile produselor si serviciilor de pe acest site sunt finale si au toate taxele incluse (includ TVA 19% acolo unde este cazul) mai putin taxele de transport care sunt prezentate in capitolul "Livrare". Ne rezervam dreptul de a modifica preturile de pe site in functie de evolutia valutelor pe piata interbancara. Pretul stabilit in factura proforma sau in comanda ferma ramane neschimbat.

Nu exista o suma minima sau maxima pentru comenzi.

5. Efectuarea comenzilor

- Comenzi pe siteul www.idtag.ro prin intermediul cosului de cumparaturi
- Comenzi prin email la adresa office@idtag.ro
- Comenzi telefonice la numarul 0722 174 333
- Comenzi pe fax la numarul 021.311.50.48

6. Modalitatea de plata

- La livrare (ramburs) in momentul livrarii produsului(lor) de catre curier sau reprezentantul nostru.
- Cu OP pe baza unei facturi proforme. Livrarea produselor se va face in acest caz dupa creditarea contului cu suma inscrisa in factura proforma.
- Cu cardul la Showroom-ul nostru. Comisionul tranzactiilor cu cardul prin POS este 0.
- Cu card Avantaj in 3 rate fara dobanda la sediul nostru.
- Cash (numerar) la sediul nostru.

7. Returnarea produselor

Returnarea produselor se poate face in 10 zile de la primirea produsului prin notificare scrisa . Returnarea produsului(lor) se face in ambalajul original cu toate accesoriile complete si fara sa prezinte urme de uzura sau utilizare. Cheltuielile de expeditie cad exclusiv in sarcina clientului. Returnarea contravalorii se va face in maxim 30 zile dupa verificarea integritatii produselor mai putin cheltuielile de transport si eventuale comisioane bancare. Returnarea nu se poate face la produsele achizitionate direct de la sediul nostru sau livrate de catre personalul nostru sau la care s-a efectuat proba de functionare.

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

- Produse ce au statutul de COMANDA SPECIALA (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandate de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul curent sau uzual al IDTag.ro dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. IDTag.ro il va informa pe Beneficiar daca unul sau mai multe dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.)

- Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit);

- Datele de identificare ale produselor nu sunt lizibile sau au fost deteriorate;

- Consumabile (role de hartie, etichete, riboane etc.);

- Piesele de schimb;

- Produsele software;

- Servicii (instalare, reparatii, intretinere etc.)


Integritatea produselor pe perioada returnarii cade in sarcina exclusiva a clientului.


8. Garantia produselor

Produsele comercializate de catre site-ul nostru, cu exceptia consumabilelor, beneficiaza de garantie conform legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile associate acestora precum si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Certificatele de garantie sunt emise direct de producator (in cazul imprimantelor si multifunctionalelor), in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre noi. Lipsa certificatului de garantie al produselor trebuie semnalata in maxim 72 ore de la receptia marfii pe adresa office@idtag.ro Sesizarile sau reclamatiile ulterioara nu vor fi luate in considerare. In situatia constatarii unei defectiuni, produsele, insotite obligatoriu de Certificatul de Garantie se vor prezenta la reteaua de service partenera stipulata in certificatul de garantie .
Nu fac obiectul garantiei produsele deteriorate ca urmare a nerespectarii conditiilor de utilizare si depozitare mentionate de fiecare producator in parte.

Nu fac obiectul garantiei urmatoarele situatii:

- Folosirea altor consumabile sau accesorii decat cele indicate de producator sau livrate de firma noastra, deteriorarea produsului ca urmare a utilizarii neadecvate, inclusiv: reparatiei sau incercarii de reparatie a echipamentelor de catre persoane neautorizate; tratamente care duc la deteriorari sau modificari fizice estetice sau de suprafata; neinstalarea sau neutilizarea produsului in scopul pentru care acesta a fost produs; neintretinerea produsului conform instructiunilor; accidentelor, incendiilor, lichidelor, produselor chimice, altor substante, inundatiilor, vibratiilor, caldurii in exces, prafului, ventilatiei inadecvate, caderilor de tensiune, tensiunii de alimentare incorecta, radiatiilor, descarcarilor electrostatice, inclusiv trasnete, alte forte si socuri mecanice externe. 

9. Legatura cu alte situri

in cazul utilizarii acestor legaturi sau trimiteri vor fi aplicate conditiile generale de utilizare corespunzatoare acelor site uri.

Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decat IDTag.ro Astfel de link-uri va sunt furnizate pentru a le folosi numai daca veti dori aceasta. IDTag.ro nu controleaza si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitate a acestor site-uri. Fara a se limita la cele mai sus mentionate, powertrust.ro isi declina orice raspundere daca aceste site-uri:

- incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;
- sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;
- nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;
- nu ofera o securitate adecvata;
- contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv sau sunt licentioase sau calomnioase.

Powertrust.ro nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe site-urile unor terti, la care se face trimitere pe site-ul sau.

Powertrust.ro poate, in orice moment si fara notificare prealabila, sa revizuiasca aceste Conditii de Utilizare prin actualizarea acestora. Sunteti obligat sa respectati oricare si toate astfel de revizuiri si de aceea va trebui sa vizitati aceasta pagina a site-ului nostru in mod periodic pentru a lua la cunostinta Conditiile de Utilizare actualizate.

10. Informatiile oferite prin intermediul sitului

Fotografiile au caracter informativ si nu reprezinta configuratiile produselor. Unele specificatii sau pretul, pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare.

Utilizarea in continuare a acestui site constituie acordul expres si neechivoc al dumneavoastra in conformitate cu prevederile legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Informatiile prezentate in acest site au scop de a ajuta clientii in alegerea obiectiva a produselor comercializate. Accesarea si utilizarea acestui site implica acceptarea termenelor si conditiilor enumerate mai sus.

Am citit cele enuntate mai sus si declar ca sunt de acord cu continutul acestor conditii generale de utilizare.